Po gurmánskej stránke v Brhlovciach a okolí končí kultúra juhu, založená na víne, zelenine, ovocí a korenistých mäsových výrobkoch, ktorých tradíciu k nám v 16. storočí doniesli počas nájazdov Turci. Len zopár kilometrov ďalej, o dve – tri dediny severnejšie, smerom na Banskú Štiavnicu, začína kultúra severu založená na pálenke, kapuste, zemiakoch a ovčom syre. V Brhlovciach sa stretávajú dve gurmánsko – kultúrne tradície.
Naše vína vnímame ako súčasť gastronómie. Spojením jedla a vína sa snažíme priniesť radosť a šťastie do života.
Degustáciu v Skalných obydliach
Zážitková degustácia obsahuje trojchodové menu spojené s komentovanou degustáciou našich vín. Počas degustácie vyskúšame mladé vína priamo z pivnice, aktuálny sortiment a aj archívne vína. Degustačné menu sa mení podľa ročných období.
Degustačné menu Jeseň 2020: Husacie hody
- Hľuzovkové maslo. Maslo je naše domáce, z nepasterizovaného mlieka
- Domáci chlieb
- Foie gras. Husacia pečienka s redukciou zo sušených fíg, balzamika a ríbezľového lekváru.
- Zemiakové lokše s husacou masťou
- Grilované husacie prsia s omáčkou zo sliviek a zázvoru.
Termín degustácie je vhodné si dohodnúť minimálne dva týždne dopredu.
Maximálny počet účastníkov na degustácii: 10 osôb
Minimálny počet účastníkov na degustácii: 3 osoby
Cena: 60 eur/ osoba